Όσοι επιθυμούν, μπορούν να ενισχύσουν το Μουσείο μας με τους εξής τρόπους:

 1. Κατάθεση στον παρακάτω τραπεζικό λογαριασμό:
  Εθνική Τράπεζα
  Πολιτιστικός Όμιλος Ξυλαγανής
  Αριθμός: 437/480002-88
  ΙΒΑΝ:    GR84 0110 4370 0000 4374 8000 288

  βάζοντας στο έντυπο της κατάθεσής σας την ένδειξη «Μουσείο».

 2. Αγορά του βιβλίου Ξυλαγανής’ Ανάλεκτα (τα έσοδα διατίθενται εξ ολοκλήρου για την ενίσχυση του Μουσείου)  Συγγραφέας: Σουλτάνα Πολιτσάκη-Παπαδημητρίου
  Έτος έκδοσης: 2007
  ISBN: 978-960-86445-1-9
  Σελίδες: 281
  Τιμή: 15 ευρώ


  Απόσπασμα από την εισαγωγή του βιβλίου:
  «Στις 18 Απριλίου 1982 πρωτοκυκλοφόρησε η εφημερίδα «ΞΥΛΑΓΑΝΗ». Δραστηριόητες και εκδηλώσεις του Ομίλου, πράξεις απλές καθημερινές, προβλήματα τοπικού, αλλά και γενικότερου ενδιαφέροντος, ήθη και έθιμα, θύμησες και αφηγήσεις, γεγονότα πολύ ή λιγότερο σημαντικά, περιστατικά σοβαρά ή ευτράπελα, πράγματα και πρόσωπα, συμπεριφορές, πρότυπα και αξίες, ήταν θέματά μας στο μακρό χρονικό διάστημα που υπηρέτησα την «ΞΥΛΑΓΑΝΗ».            Απ’ όσα έχω γράψει στα 167 φύλα της, επέλεξα για το βιβλίο αυτά τα κείμενα που περισσότερο αγάπησα, για διαφορετικούς το καθένα λόγους. Ίσως γιατί, γενικώς, δε μου θυμίζουν πολύ έντονα τους αγώνες και τις αγωνίες μου για το Μουσείο, την κορυφαία αυτή δραστηριότητα του Ομίλου, ίσως γιατί θεωρώ ότι δεν αποτελούν αποκλειστικά και μόνο δημοσιογραφία».

  Σουλτάνα Πολιτσάκη-Παπαδημητρίου

 3. Αγορά του βιβλίου Τα παραμύθια της γιαγιάς Ευδοκίας. Δώδεκα παλιά λαϊκά παραμύθια (τα έσοδα διατίθενται εξ ολοκλήρου για την ενίσχυση του Μουσείου)  Συγγραφέας: Ευδοκία Ποιμενίδου-Χατζηδημητρίου
  Έτος έκδοσης: 2011
  ISBN: 978-960-93-2509-7
  Σελίδες: 103
  Τιμή: 10 ευρώ  Απόσπασμα από την εισαγωγή του βιβλίου:
  «Τα παραμύθια που καταγράφονται σ’ αυτό το βιβλίο τα άκουσα απ’ τη γιαγιά μου, τη μητέρα του πατέρα μου, της οποίας έχω το όνομα.
  Η γιαγιά Ευδοκία γεννήθηκε στο χωριό Γέννα της περιφέρειας Λουλέμπουργκαζ της ανατολικής Θράκης το έτος 1894.
  Η γιαγιά είχε μια απίστευτη ικανότητα να θυμάται παραμύθια και να τα αφηγείται με τόση νοστιμάδα που μας καθήλωνε. Όλοι οι φίλοι μας, μας καλοτύχιζαν έτσι και τύχαινε ν’ ακούσουν κανένα παραμύθι απ’ τη γιαγιά μας. Χιλιάδες νόμιζαν ότι ήταν. (…)
  Περισσότερο τρελαινόμασταν ν’ ακούμε τα παραμύθια της γιαγιάς με τα παράξενα ονόματα όπως ο Ασλάντεντες, ο Αρκουδογιάννης, η γκιουζελ-ντουνιά και άλλα. Ήταν παραμύθια που ήρθαν μαζί με τους παππούδες μας απ’ την Ανατολική Θράκη. Μας κρατούσαν συντροφιά τα βράδια και η αφήγησή τους μας καθήλωνε κι ησύχαζε το σπίτι απ’ τις φωνές και τα ποδοβολητά μας (…).
  Σας τα παραδίνω, τολμώντας να βάλω κι εγώ το δικό μου αποτύπωμα δίπλα σ’ αυτό των αυθεντικών παραμυθάδων
  ».

  Ευδοκία Ποιμενίδου-Χατζηδημητρίου

  Τα βιβλία διατίθενται στο χώρο του Μουσείου καθώς και κατόπιν παραγγελίας (στην ταχυδρομική διεύθυνση του Ομίλου ή μέσω του email: info@xylagani-mouseio.gr). Η πληρωμή γίνεται με αντικαταβολή.